Szülinapi meghívók

A Kincs magazin áprilisi számának fő témája a szülinap volt. Ahogy az lenni szokott, tőlünk is a lap vezető témájában kérték a Kreatív rovat anyagát. Ezúttal arra gondoltunk, hogy szülinapi meghívókat készítünk, méghozzá scrapbook technikával! 
 
A most következő anyag egy része volt látható a Kincs magazin oldalain, a teljes anyag pedig a ma megjelent, áprilisi Minimax magazinba került be.

A scrapbook technikát eredetileg kreatív albumkészítésként ismertük és használtuk, de ma már tudjuk, hogy a fényképalbumokon kívül sok minden másra is használhatjuk ezt az eljárást - faliképeket, képeslapokat, könyvjelzőket, meghívókat is készíthetünk. Például szülinapi meghívókat, amiket látván a barátink tuti, hogy nem szeretnék kihagyni a bulit! Íme néhány ötlet és néhány aranyszabály!

A scrapbook technika lényege a rétegezés. Megtervezhetjük előre is a kompozíciót, de hagyatkozhatunk spontán ötleteinkre is, egy a fontos, alulról haladva építsük fel a képeket, oldalakat, meghívókat. A scrapbook egyik legfontosabb eszköze a síkból való kiemelés, amihez a legjobb kellékek a 3D-s ragasztószalagok vagy ragasztókockák. Scrapbookolni ragyogóan lehet maradékokból – minden maradék értékes lehet, legyen az papír, szalag, anyag!  REPÜLŐS MEGHÍVÓ
A barna fotókartonból kivágott és meghajtott alapra egy keskenyebb kék csíkot, majd keresztbe egy színes, mintás kartondarabot ragasszunk. A scrapbook papírból kivágott kisebb repülőket 3D-s ragasztókockákkal rögzítsük az alaphoz, ezzel mintegy kiemelve őket a síkból.


A legnagyobb repcsi egy ovális, színes etikett címkére kerüljön, majd az egész a pöttyös kartonra, de mindkét réteghez ragasztókockát használjunk. Fehér, vékonyhegyű akril- vagy lakkfilccel húzzunk körbe szaggatott vonalakat a kék kartonon és a narancssárga címkén, valamint készítsük feliratot.
 

A meghívónak pauszpapírból készíthetünk egy előlapot, amit színes miltonkapoccsal rögzíthetünk a bal fölső sarokban.


BOHÓCOS MEGHÍVÓ
A kék karton maradékából készülhet egy más típusú, egy kártya meghívó! Mintavágó ollóval vágjuk le a szélét, ragasszunk rá egy mintás kartondarabot, figurás miltonkapoccsal rögzítsünk egy etikett címkét, 3D-s ragasztókockákkal pedig egy másikat, amire a bohócmatrica kerülhet. További matricákat ragaszthatunk még az üres helyre és készen is vagyunk.
 

TÜNDÉRES LÁNY MEGHÍVÓ 1.
A lila fotókartonból vágjunk le egy 19,5 centis darabot, hajtsuk félbe és rétegezzünk! Egy 6 cm-s limezöld kartoncsík, egy 1 cm-es lila organzaszalag és egy 3 cm-es középzöld karton következzen.


A lila etikett címkét ragasztókockákkal tegyük a helyére, s erre szintén ragasztókockákkal kerüljön a scrapbook papírból kivágott tündérke, majd fölé a kis virágok. Fehér filccel jöhet a felirat és végül kisebb-nagyobb félgyöngyöket ragasszunk hobbi ragasztóval a meghívó bal szélére.
 

TÜNDÉRES LÁNY MEGHÍVÓ 2.
Nem feltétlenül kell minden vendégnek egyforma meghívót készíteni. A maradékokból kisebb formátumú meghívók is készülhetnek.
A lila fotókarton darabot aszimetrikusan hajtsuk be, majd a fedőlap részére ragasszunk egy vékony zöld kartoncsíkot.


Miltonkapoccsal rögzítsünk egy kis etikett címkét, amire fehér filccel írjuk a megívott nevét.


A scrapbook papírból kivágott tündérkét ragasztókockákkal emeljük ki a világoszöld etikett címke síkjából, majd ragasszuk a fedőlap széléhez. Az alap kilógó szélére ragasszunk kockás szalagot és arra egy gombot.
Végül glitterragasztóval húzzunk csigavonalakat a meghívó sarkába.  

Alapanyagok:
egyszínű és mintás kartonok, scrapbook papírok, pauszpapírok, csomagolópapírok, etikett címkék, mindenféle szalagok, gombok, strasszkövek, félgyöngyök, glitterporok vagy glitterragasztók, miltonkapcsok, szegecsek, matricák, mintalyukasztók, mintavágó ollók, ragasztóstift, hobbi ragasztó, 3D-s ragasztókockák vagy ragasztószalagok, ragasztópisztoly, olló, ceruza, radír, filcek, zselés tollak, és bármi, ami a kezünk ügyébe akad.Miközben készítettem a meghívókat, ovis kicsi lánykám is kedvet kapott az alkotáshoz. Kért egy kicsit ebből, kért egy kicsit abból, és Ő is elkészítette a maga születésnapi meghívóit - noha cseppet sem aktuális a dolog. Azonban megmutatta, hogy egy 5 éves is meghívhatja a kis barátait saját készítésű meghívókkal!

Minden kedves ünnepeltnek Boldog, Szép Születésnapot és vidám szülinapi bulit kívánunk!


Ötlet, kivitelezés és szöveg: Laukó Brigi
Partnerünk: Kincs magazin

Értékelj:

Eddig 1 szavazat érkezett. Átlag: 5

továbbküld

nyomtatható változat

Hozzászólások

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá! Bejelentkezés Regisztráció

Partnereink